Vad är Pixel?

Pixel Skånes Filmfestival är en regional kortfilmsfestival som vänder sig till alla filmskapare i Skåne – både som deltagare och som besökare. För oss är det viktigt att vara en mötesplats för filmskapare i regionen – såväl oetablerade som etablerade. 

Festivalen startade år 1996 och har sedan dess vuxit i både anseende och storlek. Från att ha varit en festival för unga oetablerade filmskapare är Pixel idag en festival både för nya talanger och för den mer etablerade branschen.

Pixels filmprogram är indelat i olika tävlingssektioner och är en uttagningsfestival till den nationella Novemberfestivalen – arena för ung svensk film. För att kunna anmäla film till Pixel krävs att man är boende och verksam i Skåne, har genomfört sin inspelning i Skåne, eller har en stark anknytning till regionen. I Pixel kan du tävla oavsett hur gammal (eller ung) du är. Det finns också flera klassöverskridande priser för bästa klipp, foto, manus osv. PTA (Pixel Talent Award) är ett av Sveriges största kortfilmspriser till ett värde av nästan 350 000 kronor.

pixel om 

Pixel Junior

För de allra yngsta filmskaparna finns Pixel Junior, som riktar sig till alla under 16 år. Vi ser det som en lika viktig del som det större tävlingsmomentet och jobbar för att alla ska få synas och höras hos oss.

Bidragen kommer från kulturskolor, filmkollon, vanliga skolor och såklart – enskilda barn och ungdomar. På Pixel Junior finns det plats för alla. Pixel Junior har också sin egen konferencier, spännande gäster och egen prisutdelning.

Hela Pixel har gratis inträde för barn och ungdomar upp till 12 år.

pixel junior  

Volontär

Älskar du film? Är du nyfiken på Pixel och filmbranschen? Vill du vara med och göra Pixel 2019 till årets bästa festival? Vi söker särskilt efter personer som är duktiga fotografer, har koll på teknik eller som gillar att ta hand om människor.

Stämmer något av detta in på dig? Tveka inte att kontakta oss & berätta om vem du är på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

pixel volontar

Upp igen!