Magnus Paulsson solidMagnus Paulsson

Producent/Solid Entertainment

Har sedan 80-talet producerat långfilm, dokumentärer, tv-serier, reklam och musikvideos.

 

 

Hanna SohlbergHanna Sohlberg

Konsulent/Film i Skåne

Kortfilmskonsulent och talang-utvecklare som driver program internationellt och nationellt.

 

 

Fredrik Myrtell Way PTA JuryFredrik Myrtell

Producent/Way Creative

Producent som tidigare fått pris för bästa kortfilm på Pixel med Ställen man vaknar

 

 

 

Alexandra Lige Berglund PTAJuryAlexandra Lige Berglund

Utvecklare/BoostHbg

Arbetar som strategisk utvecklare inom film och digitala medier på BoostHbg.

 

 

 

Erik Magnusson Foto Ola KjelbyeErik Magnusson

Producent/Rock 'n' Roll Film

Står bakom filmproduktioner som Jordgubbslandet och TV-serierna Halvvägs till himlen, Lingonligan och Alla hästarna hemma. Har ett av de största rekvisitaförråden i Skåne. 

Pixel Junior

Jack LöfvingJack Löfving

Finns till vardags på YSVC, där han hjälper barn hitta rekvisita och göra film i studions olika animations- och green screen-rum. Har tidigare jobbat med Pixel.

 

 

AnnaAnna Wagner

Har en bakgrund på produktionsbolag, där hon jobbat med webbfilm i det korta formatet. Har jobbat med filmworkshops för barn och unga och är koordinator för Pixel 2019.

 

 

 

Klass 2 & 4

Sergey VasilievSergey Vasiliev

Ryskfödd regissör, troublemaker och lucid dreamer.  Aktuell med debutlångfilmen PewPewPew
som tävlade i ”Bästa ungdomsfilm” på BUFF 2019. 

 

 

 

Elin Kamlert Urval kl2 4Elin Kamlert

Frilansande producent inom dokumentärfilm, baserad i Malmö. Producerade Fredrik Gerttens Bikes vs Cars och blev utvald till Emerging Producers 2019. 

 

 

 

Johan Simonsson Urval PixelJohan Simonsson

Filmkonsulent på FilmCentrum Syd i Malmö, där han bl.a. ansvarar för talangutveckling och filmarrangemang. Är även verksam dokumentärfilmare och regissör.

 

 

 

 

Anna JohanssonAnna Johansson

Vann Pixel kl 4 2016 med I Skuggan av oron. Koordinator på Filcentrym Syd. Regissör och producent som är med i filmkollektivet RåFILM, samt  Malmö Queerfilmfestival. 
Foto: Basel Mawlawi 

 

 

 

 

 

 

Klass 3

Martin Jern UrvalMartin Jern 

Manusförfattare, regissör och producent. Driver produktionsbolaget Dansk Skalle och har bl.a. producerat och skrivit manus till biosuccén Rum 213

 

 

Paula b Castro urvalPaula Bustos Castro

Projektledare på Antirasistiska filmdagar sedan 2008. Jobbar med film för att belysa frågor som rör rasism, diskriminering och mänskliga rättigheter.

 

 

 

Kerstin Uberlacker UrvalKerstin Überlacker

Producent på WG Film och styrelseledamot i Nordisk Panorama. Har tidigare gjort dokumentärerna Ghost Rockets och The Leftovers och har varit med och byggt upp det nordiska Doc Lounge-nätverket.

 

 

 

 

Pixel Talent Award

Amila Cirkinagic PTA UrvalAmila Čirkinagić

Outreach Producer på  WG Film med bakgrund på flertalet  filmfestivaler.

 

 

 

OLOF SPAAKOlof Spaak

Prisbelönt regissör och producent som står bakom flera filmer och tv-serier. 

 

 

 

Johan Simonsson Urval PixelJohan Simonsson

Filmkonsulent på FilmCentrum Syd och ansvarar för talangutveckling.

 

Bloody Honey 74A0801Charlotte Rodenstedt

Charlotte är animatör och grundare av produktionsbolaget Bloody Honey. Hon har jobbat med många olika barnprogram och animerade 2018 barnteckningar inskickade till SVT:s Sommarlov.

Charlotte om varför hon är glad att få sitta i juryn för Pixel Junior: 

”Jag brinner för all typ av historieberättande och tycker det är jättekul att få vara med i Pixel Juniors jury och främja ungas skapande.”

 

LouiseCannesLouise Leghammar

Louise är verksamhetschef för biograf Röda Kvarn i Helsingborg. Hon har skapat det lokala resurscentret Film Helsingborg och projektledde Pixel under åren det hölls i Helsingborg.

 Louise om varför hon är glad att få sitta i juryn för Pixel Junior: 

”Det är ett hedersuppdrag att få sitta med i Pixel Junior-juryn! Jättespännande att återigen få ta del av ungas filmberättelser!”

 

Karsten KarlssonKarsten Karlsson

Karsten är till vardags filmlärare på Bryggeriets gymnasium i Malmö. Han är filmnörd sedan barnsben och har sysslat med film sedan millenieskiftet.

Karsten om varför han är glad att få sitta i juryn för Pixel Junior: 

”Pixel har under många år varit ett forum för framtidens filmare och det ska bli mycket kul att få skåda in i framtiden i egenskap av jurymedlem!”

Eva Thunell

Eva Thunell

Grundare av Shortly – en global streamingtjänst för kortfilm, samt entreprenör och gamechanger. Eva arbetade på långfilms- och fiktionsavdelningen på SVT och var med vid starten och uppbyggnaden av Stockholms internationella filmfestival. Hon initierade även Konst & IT projektet under Stockholms kulturhuvudstad.

Eva om varför hon ser fram emot att sitta i Pixeljuryn:

"Självklart sa jag ja till att vara jurymedlem när jag fick frågan från Pixel. Det är en festival med mycket spännande och vibrerande skånsk kortfilm och det bidrar jag mycket gärna till att lyfta."

 

Antonio Tublen PIXELjuryAntonio Tublén

Regissör och manusförfattare som tillsammans med danska producenten Alexander Brøndsted driver Pingpong Film. 

Han debuterade med långfilmen Original (Zentropa) med Sverrir Gudnason och Tuva Novotny i huvudrollerna. Filmen hade sin premiär på Tribeca Film Festival och blev sedan tilldelad pris av Danny Boyle för bästa film på A-film festivalen i Shanghai. Med sin fascination för udda ljud fortsatte han med långfilmen LFO som exe-producerades av Elijah Wood. Sedan följde den danska thriller Uro och senast hans engelska debut; Zoo med bla Ed Speleers (Downton Abbey) och Zoe Tapper (Nightflyers). 

Antonio om varför han ser fram emot att sitta i Pixeljuryn: 

"Det bubblar med talang i Skåne och jag är bara så sjukt nyfiken på att se vad som finns här"

 

Frida Barkfors Pixel juryFrida Barkfors

Frida driver produktionsbolaget De Andra och regisserar. Hon debuterade med prisbelönade dokumentären Pervert Park 2014, som hon gjorde tillsammans med Lasse Barkfors. Filmen var den första i en trilogi om sociala stigman, följd av Death of a Child. Just nu arbetar hon på sin tredje film som handlar om skolskjutningar. Filmen förväntas ha premiär 2020. 

Frida om varför hon ser fram emot att sitta i Pixeljuryn:

”Jag är spänd och förväntansfull inför juryarbetet och hoppas på att få se många bra filmer av talangfulla filmskapare. Jag ser fram emot att diskutera dessa med de övriga jurymedlemmarna.”

 

Upp igen!