Eva Thunell

Eva Thunell

Grundare av Shortly – en global streamingtjänst för kortfilm, samt entreprenör och gamechanger. Eva arbetade på långfilms- och fiktionsavdelningen på SVT och var med vid starten och uppbyggnaden av Stockholms internationella filmfestival. Hon initierade även Konst & IT projektet under Stockholms kulturhuvudstad.

Eva om varför hon ser fram emot att sitta i Pixeljuryn:

"Självklart sa jag ja till att vara jurymedlem när jag fick frågan från Pixel. Det är en festival med mycket spännande och vibrerande skånsk kortfilm och det bidrar jag mycket gärna till att lyfta."

 

Antonio Tublen PIXELjuryAntonio Tublén

Regissör och manusförfattare som tillsammans med danska producenten Alexander Brøndsted driver Pingpong Film. 

Han debuterade med långfilmen Original (Zentropa) med Sverrir Gudnason och Tuva Novotny i huvudrollerna. Filmen hade sin premiär på Tribeca Film Festival och blev sedan tilldelad pris av Danny Boyle för bästa film på A-film festivalen i Shanghai. Med sin fascination för udda ljud fortsatte han med långfilmen LFO som exe-producerades av Elijah Wood. Sedan följde den danska thriller Uro och senast hans engelska debut; Zoo med bla Ed Speleers (Downton Abbey) och Zoe Tapper (Nightflyers). 

Antonio om varför han ser fram emot att sitta i Pixeljuryn: 

"Det bubblar med talang i Skåne och jag är bara så sjukt nyfiken på att se vad som finns här"

 

Frida Barkfors Pixel juryFrida Barkfors

Frida driver produktionsbolaget De Andra och regisserar. Hon debuterade med prisbelönade dokumentären Pervert Park 2014, som hon gjorde tillsammans med Lasse Barkfors. Filmen var den första i en trilogi om sociala stigman, följd av Death of a Child. Just nu arbetar hon på sin tredje film som handlar om skolskjutningar. Filmen förväntas ha premiär 2020. 

Frida om varför hon ser fram emot att sitta i Pixeljuryn:

”Jag är spänd och förväntansfull inför juryarbetet och hoppas på att få se många bra filmer av talangfulla filmskapare. Jag ser fram emot att diskutera dessa med de övriga jurymedlemmarna.”

 

Upp igen!